top of page

Bílý úsměv na dosah: Fakta a mýty o bělení zubů

Sníte o perleťově bílém úsměvu, který by vás zaručeně odlišil od davu? Pak jste pravděpodobně uvažovali o bělení zubů. Ale víte, co to vlastně znamená pro vaše zuby? V tomto článku rozptylujeme některé mýty a představujeme skutečná fakta o bělení zubů.


Nikola Uhlířová

Fakt 1: Bělení zubů je bezpečné... pokud je prováděno správně

Když je bělení zubů prováděno odborníkem, je to bezpečný a účinný způsob, jak zlepšit vzhled vašeho úsměvu. Avšak, nesprávně provedený zákrok nebo příliš časté bělení může vést k poškození zubní skloviny a zvýšení citlivosti zubů.


Mýtus 1: Domácí bělení zubů je stejně účinné jako profesionální bělení

I když existují produkty pro domácí bělení zubů, které mohou dosáhnout určitých výsledků, nikdy nebudou tak účinné jako profesionální bělení zubů. Stomatologové a dentální hygienisté disponují silnějšími bělícími přípravky a mají odborné znalosti a zkušenosti potřebné k dosažení optimálních a bezpečných výsledků.


Fakt 2: Bělení zubů není trvalé

Bělení zubů může značně zlepšit vzhled vašeho úsměvu, ale výsledky nejsou trvalé. Jak dlouho bělení vydrží, záleží na mnoha faktorech, včetně typu použitého bělícího přípravku, stravy a ústní hygieny.


Mýtus 2: Bělení zubů může nahradit pravidelnou dentální hygienu

Bělení zubů může zuby vypadat zdravější, ale skutečnost je taková, že bělení zubů nijak nepřispívá k zdraví vašich zubů. Pravidelná ústní hygiena a dentální kontroly jsou stále nezbytné pro udržení zdraví úst a zubů.



Matúš Vlna

Bělení zubů je skvělý způsob, jak zlepšit estetiku vašeho úsměvu a zvýšit vaši sebedůvěru. Ale je důležité si uvědomit, že jde o kosmetický zákrok, který nezlepšuje zdravotní stav vašich zubů. Před zahájením jakéhokoli bělícího programu je důležité konzultovat to se svým stomatologem nebo dentálním hygienistou.


Ať už máte zuby jakékoliv barvy, pravidelná návštěva u dentální hygienistky a pečlivá domácí ústní hygiena jsou nezbytné pro udržení vašich zubů a dásní v dobrém zdravotním stavu. Pokud jste však rozhodnuti získat bělejší a zářivější úsměv, naše ordinace nabízí bezpečné a účinné bělení zubů. Obraťte se na nás a těšte se na úsměv, který vás bude těšit každý den.


26 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page